Gastenboek

Enkele reacties van gasten

Vera Herfkens
Minigroepcursus (4 pers.)

Het is een van die vakanties waarvan je als je thuis bent zegt: "was ik er maar weer". Inderdaad het laatste dorp voor de hemel, zoals de titel van het boekje over Micciano zegt. Voor ons begon de hemel hier, met de fantastische gastvrijheid van Annet en Geert, het heerlijke eten en zelfs het bronwater halen 's morgens vroeg is een feest! Wat een luxe om buiten les te krijgen, koffie en lunch verzorgd en zelfs over het "pretprogramma" was diep nagedacht. Wat een schitterende omgeving met die oude plaatsjes. En dan de lessen van Andrea, wat een geweldige leraar. Veel geleerd en veel gelachen om eigen en andermans fouten.


Ellen Moons

De week in Micciano was een groot succes, schitterend huis, weer en omgeving en het belangrijkst Annet en Geert als de beste gastvrouw en heer die je kunt hebben!! Zalig gegeten en werkelijk alles wat ons hartje begeerde. Dat Andrea een fantastische leraar is, wist ik al en nu ook met 4 verschillende dames heeft hij ons Italiaans geleerd met veel humor en flair. Annelies Fehres: Dank voor het fantastisch onthaal. Het was echt perfect!! Alles: huis, tuin, zwembad, eten, ambiance, leraar, wandeling, veel gesmuld, bovendien nog wat geleerd, wat wil je nog meer. Ik zal het zeker aanraden aan Italiëgangers. Zeker voor herhaling vatbaar!


Jetty van der Wansem

Het was heerlijk in "Podere Provinca", in deze halfbewoonde wereld te zijn, waar het nog zo stil is, dat je het lawaai van de kikkers, krekels, zwaluwen en ...nachtegalen kunt horen. Bedankt voor de goede verzorging, die veel meer dan professioneel was. En voor dit fantastische initiatief: Italiaanse les met uitzicht op Volterra! Onder de begeesterde leiding van "onze" Andrea 48.


Jacomien Markensteijn
1 week minigroepcursus (5 pers.) in Micciano

De laatste week van mei. Met RyanAir naar Pisa gevlogen. Opgehaald door Geert, die onderweg naar de Podere Provinca allerlei wetenswaardigheden vertelde over de omgeving. We werden allerhartelijkst onthaald op de Podere, geïnstalleerd in de stoelen op het terras met prachtig uitzicht over het lieflijke, heuvelachtige Toscaanse landschap. We proefden de zelfgemaakte wijn (heerlijk fris en fruitig) en crostini besprenkeld met zelfgemaakte olijfolie en ingesmeerd met knoflook. Alles smaakte heerlijk en het voelde ook heel welkom. We kregen ook een rondleiding over de "campo" en uitleg over het maken van wijn. De slaapkamers waren groot en gezellig, met een klein veldboeketje op het nachtkastje en een schitterend uitzicht. Het hele concept van deze cursus was geweldig. 's Morgens les, (de les begon eigenlijk al bij het ontbijt), omdat de leraar Andrea, een heel charmante Italiaan, met de groep mee at. Lunch op de Podere, door Annet klaar gemaakt (Annet kan wel een restaurant beginnen, zo lekker) en daarna in de auto van Geert met Andrea aan het stuur (op z'n Italiaans) op pad naar onbekende stadjes. We zijn in Volterra geweest, Montescudaio, Bibbona en nog een paar schattige plaatsjes. Na al deze uitstapjes door het bijzonder mooie landschap, waarbij Andrea ook weer veel wist te vertellen over de omgeving en de cultuur (alles in het Italiaans natuurlijk) hebben we heerlijk gegeten in een agriturismo. Ook heel bijzonder. Kortom het was een heerlijke, ontspannen week waarin we veel gelachen, heel veel gezien en veel geleerd hebben. We hadden een hele leuke groep met opgewekte, gezellige mensen. 5 Cursisten en 1 leraar. Eigenlijk is deze beschrijving te kort om een goede indruk te krijgen, dus.......... ga en oordeel zelf.

Cursusaanbod

Neem contact op

Meer informatie over een verblijf op Podere Provinca of inschrijven voor een cursus.
Neem vrijblijvend contact op.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Geert en Annet Abendanon-Edie • Dorpsstraat 5 • 1396 KG Baambrugge • tel: 0294-285574 • mob: 06-46550498 • geabaned@planet.nl

Podere Provinca • Via Provinciale 49 • Micciano • (Pi) 56045 • Italia • Googlemaps